Sunčani satovi iz Virovitice

Vrijedno priznanje: Prvo mjesto među 20 novih “inozemnih” sunčanih satova osvojio je virovitički Park sunčanih satova “Pet elemenata” OŠ Vladimir Nazor

vr2

Prema izboru astronoma Zvjezdarnice i planetarija iz grada Hradec Králové (Republika Češka), koji katalogiziraju i promoviraju sunčane satove, u drugom kvartalu 2013. prvo mjesto među 20 novih “inozemnih” sunčanih satova osvojio je virovitički Park sunčanih satova. Obrazloženje u časopisu Povetron ističe preciznost izrade i estetsku dimenziju virovitičkoga Parka sunčanih satova. Drugo mjesto pripalo je sunčanom satu izrađenom u gradu Nové Zámky (Slovačka), a treće mjesto sunčanom satu izrađenom na Sardiniji (Italija).

vr1

Park sunčanih satova “Pet elemenata” Osnovne škole Vladimir Nazor u Virovitici, jedinstven na jugoistoku Europe, svečano je otvoren 7. lipnja povodom Dana škole na 20-tu obljetnicu izrade prvog sunčanog sata na pročelju škole. Kao mjesto poučavanja u prirodoslovlju Park sunčanih satova osmislio je i projektirao Zlatko Kovačević. Projekt je ostvaren entuzijazmom i doprinosom učenika i djelatnika škole te Zorana Kozjaka iz Industrijske škole u Virovitici, Nedjeljke Županić i tvrtki sponzora “Flora”, “Brana”, “Grafiti Becker” i “Grafoprojekt”.

vr3

(www.icv.hr, zk, Fotografije: Zlatko Kovačević)

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s