Korado Korlević – predavanje – Život u svemiru

 

Do sada smo predavača iz Višnjana  poznavali po predavanjima o asteroidima  , a danas na Deset dana astronomije u Daruvaru održao je predavanje iz astrobiologije . Fizika je bila znanost 20. stoljeća, a biologija je znanost 21. stoljeća kaže naš predavač .

 

Meteorit Murchinson dao nam je zanimljive podatke koje možemo iskoristiti u istraživanjima , kao i specifično jezero Mono u Americi gdje žive specifične bakterije otporne na arsen .

 

Života izvan Zemlje prema nekim pretpostavkama ima na Jupiterovom satelitu Europa gdje postoje zaleđeni oceani na površini dubine do sto kilometara koji imaju gejzire i spremaju se istraživanja koja bi mogla dati rezultate oko 2030. godine . No postoji moralno pitanje imamo li mi pravo narušavati živote na drugim planetima .

 

Na Marsu je život bio razvijen prije života na Zemlji , a i sada postoji život što će nam biti jasnije za dvije do tri godine kada budu provedena detaljnija ispitivanja . Dobre uvjete za život ima i Saturnov satelit Titan . Ruski znanstvenik Kudrašov  je ispitivao mogućnost života na bazi energije koju pojedini planet , zvijezda ili galaksija izbacuje to je također mogući put u istraživanjima .

 

Gdje tražiti inteligentan život dobro je pitanje  u tome nam pomaže teleskop Kepler koji je kao pas tragač analizira prostore koji su detektirani kao mogući sa uvjetima , ali prema nekim analizama nama je najbliži život udaljen 20 milijuna svjetlosnih godina !!!

   

NLO ne postoji stav je našeg predavača koji nas je nasmijao rekavši da ne vjeruje da bi netko došao do Zemlje i onda nam krao krave ! Naš zadatak je prije svega da očuvamo naš planet , te da malo bacimo pipke i pokušamo naći život izvan našeg planeta .

 

Na predavanju smo imali goste iz AD Perzeidi Križevci koji su imali sreću da se na njihovom prostoru pronađe meteorit prije mjesec dana .

 

Predavanje Korada Korlevića su medijski popratili Radio Daruvar , Večernji list i zvjezdarnica.com.

 

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s